Specnaz, 225/45/R17 - tak jak daja w standardzie do RSa, przy zostaniu na domyslnych felgach. Tylko felga inna, bo oryginalne 17 mi sie nie podobały
RS 17tki na zimę
Zwiń
X
-
greg505 dzięki za zobrazowanie tematu ,juz na zimie jezdzisz , o to dosc niskie masz et skoro 34 i 38 , kolo wyszly bardziej do zewnatrz dzieki temu niz w standardzie mimo mniejszej szerokości
krzyzakp dzieki za info
[ Dodano: Nie 27 Wrz, 15 20:03 ]
a czy opona 225/50 17 nie byla by lepsza bo mysle ze by sie zmiescilaChallenge
Komentarz
-
-
Specnaz, przelatalem poprzednia zime (od poczatku tego roku) na 45 i nie bylo problemow. Predzej to latem sprawia problem wysoki kraweznik parkujac, gdy orasz przodem, niz te 45 zima. Po prostu trzeba uwazniej i wolniej po miescie smigac..
Co do miesa, to popatrz na łepkow co latem na duzo nizszych jezdza i jakos daja rade
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Specnazkrzyzakp , fakt ubezpieczyciele moga stosowac rozne chwyty , ale bylo by jeszcze wiecej mięsa a zima dziur nie widac tak jak latem.Zastanawia mnie jeszcze fakt jak greg505 moze miec takie et skoro denom ma et49
Mala pomylka zaszla w et ktore podalem, bylem pewien ze denomy maja et51, jezeli maja 49, to z tylu mam teraz 32, a z przodu 36Black magic
Komentarz
-
-
Cześć
Czekam na swoją RS (przyjdzie pod koniec listopada :-) ) ale chciałbym sobie dobrać zimówki czyli komplet felga i opona. Generalnie opona już jest wybrana 225/45/17 czyli taka jak zalecana ale nad felgami się zastanawiam. Co byście polecili z tych poniżej ?
- http://www.sklep.skoda.pl/pl/sklep/p...no-czarna.html - 2000 zł brutto/ komplet
- http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-i...572325410.html - OEM
- http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-a...700433446.html - OEM
Jak macie jakieś ciekawe propozycje proszę o podesłanie - kolor najlepiej ciemny grafit albo czarne. Dzięki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nj
Z tych Twoich propozycji dla mnie tylko to
Zamieszczone przez nj- http://www.sklep.skoda.pl...rno-czarna.html - 2000 zł brutto/ kompletkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
nj, Na felgach nie ma co ryzykowac, bierz tylko sprawdzone firmy, a nie jakies OEM, kore rzekomo do 3 roznych modeli dawali... W to akurat nie ma co wierzyc, bo felgi zmieniaja sie czesciej niz modele aut
Denomy słabo wygladaja wg mnie, polecilbym Dezent TD graphite - brud duzo slabiej widoczny niz na czarnych i komponuja sie lepiej od srebrnych. Foty w watku ze stopki masz. Jak ten model nie pasuje, to popatrz na inne Dezenta. Te ktore podałem sa po 330-340PLN/sztuke wic kolo 1300-1400 komplet Cie wyjdzie. Co do ET - mam z ET43 (szerokosc 7.00) i spokojnie sie wszystko miesci. Wg sprzedawcy ET38 tez podchodzi.
Komentarz
-
-
kryzakp - dzięki serdeczne za rady ale mam kilka pytań bo raczej wybór padnie na te DEZENT TD GRAPHITE - wyglądają ładnie, są matowe i mniej się będą brudzić.
- fajną cenę napisałeś czyli 340 zł/szt. polecasz jakieś miejsce gdzie w tej cenie kupić ?
- znalazłem do wyboru wersję 7 i 7,5 cala z różnym ET. Rozumiem, że im większe ET tym felga mniej wystaje z nadkola czyli mniej syfu na bokach samochodu. Fabryczne 18'' z letnimi oponami to są 7,5 cala ET51, zalecane fabryczne DENOM to 7'' i ET49 no i teraz pytanie jakie wybrać te DEZENT ? 7 (najwyższe ET48) czy 7,5 cala (najwyższe ET44) ?
- podesłał byś numer GSM na priv ? Chciałbym zamienić kilka słów o RS TDI bo też taki zamówiłem
Z góry dzięki
Komentarz
-
-
Poszło PW z numerem.
co do pytan...
- cena z ceneo: http://www.ceneo.pl/31147219 Choc jak odkopalem zamowienie sprzed roku to placilem 425PLN/sztuka -> w sumie 1700PLN.. Wiec nadal sporo taniej niz DENOMy od Skody.
- MOzesz sobie to przeanlizowac wrzucajac w kalkulator: http://www.felgi.pl/narzedzia-do-fel...lator-et-felgi - jak pamietam to nawet ladnie pokazywal porownanie. Sam mam 7cali z ET 43 i wyglada jak wyglada na aucie - dla meni nie jest to zadna roznica. Gdzeis byla dyskuaj o dystansach, gdzie sporo opisywali o ET/szerokosci felgi.. Jak chcesz to zgłab tamten watek, dla mnie te pare(nascie) mm nie robi roznicy na aucie
Komentarz
-
-
Hej
Dzięki za wszystkie rady a szczególnie krzyzap !!! - generalnie zapadła decyzja na DEZENT TD DARK - wezmę jednak czarne ale mam zgryz. Na stronie ALCAR jest konfigurator i zgodnie z jego wytycznymi jak wybiorę ET45 to wyskakuje mi info:
nie jeżeli na pierwszym montażu (OE) było minimum 18''!
a właśnie przyjedzie mi na 18 GEMINI. Jak wybiorę ET48 to tego komunikatu nie ma... Oczywiście brać z ET48 ale z ET45 znalazłem 60 zł/szt. tańsze co daje 240 zeta do kieszeni... Przekopując forum to znalazłem, że nawet ET38 wchodzą a tu masz ET45 i niby nie powonno być ...
Ktoś mi kiedyś mówił, że jak kupię "nieautoryzowane" felgi do modelu to ubezpieczyciel może mi odmówić ubezpieczenia.
Co radzicie ?
Komentarz
-
-
U mnie DENOM miały (mają na zimówkach): 7,5Jx17H2ET51
fotki niżej
(przed wymianą na HAWKi)O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HubeeTo sa DoradoO3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Wyszedł nowy model Dezenta, akurat na zdjęciach poglądowych Octavia robi za modelkę chyba się zdecyduję:
AEZ Felgi Aluminiowe ✔ Zaprojektowane pod konkretny samochów ✔ Niebanalne wzornictwo ✔ Wysoka jakość ✔ Znajdź swój model od AEZ
[ Dodano: Czw 12 Lis, 15 17:28 ]
Koledzy z powyższej lektury wnioskuję, że 7 cali na 17 przy ET 40 powinno styknąć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dj1978Wyszedł nowy model Dezenta, akurat na zdjęciach poglądowych Octavia robi za modelkę chyba się zdecyduję:
AEZ Felgi Aluminiowe ✔ Zaprojektowane pod konkretny samochów ✔ Niebanalne wzornictwo ✔ Wysoka jakość ✔ Znajdź swój model od AEZ
[ Dodano: Czw 12 Lis, 15 17:28 ]
Koledzy z powyższej lektury wnioskuję, że 7 cali na 17 przy ET 40 powinno styknąć.
Ten rozmiar podejdzie spokojnie.
Jest jeszcze podobna felga Dezent TD. Też jest fajna
Ja o tym Dezencie nawet myślę na lato w 19" :twisted:
PS. Alcar ma fajny ten konfigurator 3D - można się dobrze pobawić.
Komentarz
-
Komentarz